Lintulaskentoja Lapissa

kirjoittaja | 19.3.2020

Lapissa kaivataan eri tehtäviin lintulaskentojen tekijöitä.

Vesilintulaskennat 2020-21

Luonnontieteellinen keskusmuseon Linnustonseurantatiimi on organisoinut vesilintulaskentaprojektin, jossa toistetaan vuosina 1986-89 tehtyjä laskentoja ympäri maata.

Lapin Lintutieteellisen Yhdistyksen alueella on laskennoissa kolmisensataa kohdetta. Näihin etsitään nyt laskijoita. Kohteiden kuvaus löytyy >>tältä listalta.

Ilmoita halukkuudestasi laskentoihin sähköpostilla sari.holopainen@helsinki.fi.

 

Linjalaskentoja

Metsähallitus hakee Lapissa linjalaskentojen tekijöitä.

Tarjouspyyntö

Tarjouspyynnön nimi:
MH 1374/2020 / Lintujen linjalaskennat Pomokairassa, Koitelaisessa ja Inarijärvellä 2020

Tarjouksen pyytäjä:
Metsähallitus, Luontopalvelut
Matti Mäntynen

Tarjouspyyntö lähetetty:
13.03.2020

Tarjouspyynnön tarkkoihin tietoihin ja dokumentteihin voit tutustua Tarjouspalvelu -toimittajaportaalissa. Siellä voit myös jättää tarjouksesi.
https://tarjouspalvelu.fi/metsahallitus/?tpg=eba08bd4-1e5b-4131-a9bb-314657475d6f

 

Osallistu IBA-laskentoihin kesällä 2020!

Tänä vuonna varmaan monen lintuharrastajan lomasuunnitelmat ovat menneet uusiksi.

Mikäli kesällä on nyt kiinnostusta tutustua kotimaan kohteisiin, kannattaa pitää mielessä mahdollisuus osallistua Suomen kansainvälisesti tärkeiden lintualueiden laskentoihin. Tässä yhdistyvät mahdollisuudet retkeillä hienoissa ympäristöissä ja tukea samalla suojelutyötä!

IBA-laskentoja on tulevana kesänä tarpeen tehdä erityisesti Lounais-Lapin – Koillismaan alueella sijaitsevilla tärkeillä lintualueilla (ks. liite kohteista). Lisäksi pohjoisempana mm. Hammastunturin ja Puljun erämaat ovat potentiaalisia laskentakohteita.

Laskentoihin toivotaan erityisesti pieniä (2-4 hengen) ryhmiä, mutta yksittäistenkin laskijoiden ponnistuksia tuetaan. BirdLife korvaa laskennoista matkakulut ja maksaa päivärahan / puolipäivärahan laskentapäiviltä. Sopiva laskenta-aika on kesäkuun alkupäiviltä juhannuksen jälkeiselle viikolle, aivan pohjoisessa heinäkuun taitteeseen asti.

Laskentamenetelmä on pääosin linjalaskenta. Aiempaa kokemusta menetelmästä ei vaadita, mutta alueelle tyypilliset linnut ja niiden äänet on syytä tuntea.

Ilmoittaudu laskijaksi, kysy voisitko liittyä johonkin laskentaryhmään tai pyydä lisätietoja: tero.toivanen@birdlife.fi