Lintuharrastuskurssi 2022

 

Keväällä 2018 ensimmäisen kerran toteutettu ja keväällä 2020 uusittu, mutta koronapandemian takia keskeytynyt lintuharrastuksen peruskurssi saa jatkoa. Keväällä 2022 järjestetään 10 luentomuotoista tapahtumaa. Kurssin vetäjinä toimivat Ismo Kreivi ja Esko Nevala.

Toteutus noudattelee osin sisällöltään aikaisempia kursseja, osin on uuttakin mukana. Ennenkaikkea kurssi on nyt laajemmin tavoitettavissa striimauksen ansiosta. Jokainen luentojakso striimataan reaaliaikaisesti ja lisäksi tallenteet ovat jälkeenpäin nähtävissä. Näin kurssin seuraaminen ei ole sidoksissa aikaan eikä paikkaan.

Luentojen lisäksi järjestetään erilaisia ulkotapahtumia ja linturetkiä, kuten talvilintujen tai kevätmuuton tarkkailua ja lintukävelyitä.

Kurssi sopii niin aloittaville harrastajille kuin aiemminkin mukana olleille – eikä ikäkään ole rajoite mihinkään suuntaan. Sekä nuoret että varttuneemmat ovat tervetulleita mukaan!

Käymme läpi noin 100 lappilaista lintulajia kuvin ja sanoin – kurssin aikana voit siis vaikka käynnistää oman 100 lintulajia haasteen (ks. https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/100lintulajia/).

Lajikuvausten lisäksi käymme läpi lintujen tilannetta Lapin näkökulmasta (mihin suuntaan kanta kehittyy) sekä lintujen ympäristöön liittyviä asioita (ruokinta, pöntötys, missä oleskelevat ja milloin ovat ilonamme).

Avaustilaisuus on Lapin Ammattikorkeakoulun Borealis-salissa 11.1.2022 klo 17.30.

Kurssi on avoin kaikille. Kulujen kattamiseksi peritään osallistumismaksu (20 euroa LLY:n jäseniltä, 30 euroa muilta koko kurssista, alle 18v ilmaiseksi, sisältäen luentotilaisuudet ja striimit sekä suorana että tallenteina). Katso hinnasto ja ilmoittautumisohjeet tämän sivun lopusta.

Kurssille voi tulla mukaan vaikka ei olisi ihan alkuun ehtinytkään, koska striimitallenteista voi seurata aiemmat luentokerrat.

Tervetuloa mukaan!

t. Ismo ja Esko

 
KURSSIN YLEISTIETOA

Luentopäivät

Kaikki luennot järjestetään Lapin Ammattikorkeakoulun Borealis-salissa alkaen klo 17.30, osoite Jokiväylä 11. Sali löytyy pääoven läheltä. Striimilinkit toimitetaan ilmoittautuneille henkilökohtaisesti.

Luentopäivät ja aiheet: 11.1. (petoja ja pöllöjä), 26.1. (talvehtivia pikkulintuja), 10.2. (metsäkanoja, kyyhkyjä ja tikkoja), 22.2. (varislintuja ja ensimmäisiä muuttajia), 9.3. (ensimmäiset sorsalinnut, hanhet ja kurjet), 24.3. (petoja ja pikkulintuja), 5.4. (pääskyjä, rastaita ja muita pikkulintuja), 20.4. (lokkeja, tiiroja ja vesilintuja), 5.5. (pikkulintuja ja kahlaajia 1), 17.5. (pikkulintuja ja kahlaajia 2)

Luentotapahtuman ohjeistus koronaturvallisuudesta pdf-muodossa.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille sähköpostilla lly.lintukurssi2022@gmail.com tai tekstiviestillä / whatsapilla Eskolle numeroon 040 5432 045. Ilmoittautumisen jälkeen saat ohjeet kurssimaksun maksamiseen. Ennen kurssin alkua saat ohjeet striimien seuraamiseen suorana tai tallenteina.

Jos ilmoitat kurssille jonkun muun kuin itsesi, mainitse tästä ilmoittautumisen yhteydessä. Sovimme, miten kurssista ilmoitetaan osallistujalle. Kurssinhan voi antaa myös lahjaksi!

 

HOX HOX! Sähköposteihin vastataan yleensä alle vuorokauden aikana. Mikäli vastausta ei kuulu, niin laita viestiä Eskolle WhatsAppilla tai tekstiviestillä. Ainakin hotmail- ja outlook -sähköposteista lähetettyjä viestejä on jäänyt matkalle, eikä ole kurssin postista löytynyt edes roskapostista. Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta!

 

Kurssin osallistumismaksu

  • LLY:n jäsenet 20 euroa, ei-jäsenet 30 euroa, nuoret alle 18 v ilmaiseksi.
  • Jos et vielä ole LLY:n jäsen, voit halutessasi ilmoittautumisen yhteydessä liittyä jäseneksi. Saat ohjeet liittymisestä sähköpostilla, tekstiviestillä tai whatsapilla (mainitse ilmoittautumisen yhteydessä mitä viestintää haluat käyttää). Jäsenmaksut ovat: työssäkäyvät 29 euroa, muut 18 euroa (lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät), perhejäsenyys 15 euroa (kun yksi perheestä jo maksaa varsinaisen jäsenmaksun).
  • Myös yritykset voivat osallistua ostamalla kurssin vaikkapa työntekijöilleen tai asiakkailleen. Kannatusjäsenyydellä (hinta 200 euroa) saa kurssin hintaan 20 euroa / henkilö, muutoin henkilöhinta on sama kuin yksityishenkilöillekin (30 euroa / henkilö). Ota yhteys kohdassa ”Ilmoittautuminen” mainituilla tavoilla tai soittamalla Eskolle 040 5432 045.

 

Pinnakisa

Kurssivuotena 2022 järjestetään kurssin osallistujille pinnakisa, johon voi kirjata havaintonsa koko Suomen alueelta. Kisaan osallistutaan LLY:n >>pinnakisapalvelun kautta.

 

Lisätietoja

Heräsikö kysymyksiä? Laita viestiä joko sähköpostilla lly.lintukurssi2022@gmail.com tai tekstiviestillä / whatsapilla Eskolle numeroon 040 5432 045. Etsitään kysymykseesi vastaus!

 

Yhteistyössä

  BirdLife Suomi logo