Talvilintukisat 2023-24 avattu

LLY:n talvilintukisat on nyt avattu pinnakisapalveluun https://www.lly.fi/pinnakisa/. Huomaathan, että talvilintukisassa on kaksi erillistä kisaa: toiseen voit kirjata kotikunnassasi tekemäsi havainnot ja toiseen koko LLY:n alueella tekemäsi havainnot. Antoisaa kisa-aikaa!

Syyskokous 18.11.2023

LLY:n syyskokous pidettiin 18.11.2023. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten puheenjohtajan ja hallituksen valinta sekä tulevan kauden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Eetu Sundvall. Hallituksen muut jäsenet ovat Tuomo Ollila, Petri Piisilä, Eila Ylilokka, Markku Sirkka, Jarmo Ahtinen ja Vesa Vaarama. Kokous vahvisti hallituksen esittämän toimintasuunnitelman lisäyksellä, että Rovaniemen lähialueiden lintutornien kunto selvitetään… Lue lisää »

Löytyisikö sinun arkistostasi dokumentteja, jotka puuttuvat LLY:n verkkosivuilta?

LLY:n verkkosivuilla on digitoituina versioina mm. Kokko-lehtiä ja jäsentiedotteita vuosien varrelta. Nämä löytyvät osoitteesta https://www.lly.fi/yhdistys/kokko-lehti/. Enemmänkin tiedotteita on historian aikana ilmestynyt. Kaikkia ei kuitenkaan ole yhdistyksen arkistosta löytynyt. Olisiko sinun arkistostasi lainattavissa digitointia varten puuttuvia dokumentteja? Oman arkistosti sisältöä voit verrata yllä mainittuun sivuun tai tähän listaan https://www.lly.fi/wp-content/uploads/2016/03/LLY_kirjallisuusluettelo_210508.pdf. Ainakin näitä julkaisuja on kaivattu: Jaakkola, J.… Lue lisää »

Aluerariteettikomitean kokous pidetty

Lapin aluerariteettikomitea piti kokouksen 22.1.2023 Rovaniemellä. Käsiteltiin 26 havaintoa vuosilta 2020–2023 sekä 12 vanhempaa eli yhteensä 38 havaintoa, joista 35 sai hyväksymisleiman. LLY:lle uudeksi lajiksi hyväksyttiin kesäkuussa 2022 Inarissa nähty isohaarahaukka. Lue päätökset täältä. ARK-lajeihin ei tällä kertaa tehty muutoksia.

Havaintohistoriaa Tiirassa

Tiira-järjestelmään on tallennettu ja tallennetaan havaintoja myös ajalta ennen järjestelmän käyttöönottoa. Vanhimmat kirjatut havainnot on tehty 1700-luvulla. Jouni Parviainen on koonnut taulukon, josta löytyvät LLY:n alueen kunnittain historian saatossa kertyneet havaintomäärät. Taulukko löytyy sivun >LLY:n alueella havaitut lajit lopusta.

Talvilintukisa avattu pinnakisapalveluun

LLY:n talvilintukisat on nyt avattu pinnakisapalveluun https://www.lly.fi/pinnakisa/. Huomaathan, että talvilintukisassa on kaksi erillistä kisaa: toiseen voit kirjata kotikunnassasi tekemäsi havainnot ja toiseen koko LLY:n alueella tekemäsi havainnot. Antoisaa kisa-aikaa!

Lintujen piharuokinta -kysely

Osallistu kyselyyn pihalintujen ruokkimisesta! Lähetä valokuva ruokintapaikastasi, kuten lintulaudasta, ja kerro siitä kyselylomakkeella. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, minkälaisia ruokintalaitteita ihmiset käyttävät ja millaisia tapoja ja mielipiteitä heillä on ruokintaan liittyen. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista pihalintujen ruokinnan tavoista sekä siitä, miten ruokailupaikkojen vieraat ovat vaatineet erilaisia virityksiä ja ruokintalaitteiden paranteluja. Myös ruokkijoiden näkemykset siitä, mitkä lajit ovat… Lue lisää »

Syyskokouksen päätöksiä

LLY:n syyskokous pidettiin 17.11.2022. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuten puheenjohtajan ja hallituksen valinta sekä tulevan kauden 2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Tuomo Ollila. Hallituksen muut jäsenet ovat Eetu Sundvall, Jarmo Ahtinen, Markku Sirkka, Olli-Pekka Karlin, Petri Piisilä, Eila Ylilokka ja Niklas Haxberg. Kokous vahvisti hallituksen esittämän toimintasuunnitelman ja talousarvion muutoksitta. Jäsenmaksut pysyvät entisellään… Lue lisää »

ARK pyytää havaintolomakkeita harvinaisuushavainnoista

Hei! Olen koonnut alle listan LLY:n alueella tänä vuonna tehdyistä ARK:n tarkistuksen piiriin kuuluvista havainnoista, joista ei vielä ole saatu lomaketta ja pyydän, että havaintojen tekijät/tallentajat täyttäisivät havainnoistaan lomakkeen ja lähettäisivät sen ARK:lle mielellään vuoden loppuun mennessä. Lomake löytyy linkistä Alueelliset harvinaisuudet – Lapin lintutieteellinen yhdistys ry (lly.fi) Jukka Simula   Mustaleppälintu 26.5.-13.7. UTS Karigasniemi, Ailigas. Pikkukiljukotka 3.6.… Lue lisää »

Kokko-lehdelle toimituskunta

LLY:n hallitus perusti Kokko-lehdelle toimituskunnan, jonka tehtävänä on koordinoida lehden julkaisua. Tavoitteena on jatkossa julkaista lehti kunkin vuoden maaliskuussa. Aloittavaan toimituskuntaan kuuluvat Marko Halonen, Vesa Vaarama, Olli-Pekka Karlin ja Esko Nevala. Vuoden 2022 lehti ilmestyy syksyn aikana. Sen julkaisutyö on loppusuoralla. Toimituskunnan työ tähtää tässä vaiheessa vuoden 2023 lehden julkaisuun. Toimituskunta kutsuukin kirjoittajia mukaan maaliskuussa… Lue lisää »