Viikon lintu

Pikkusieppo

kirjoittaja | 8.2.2024

Pesimäalue ulottuu Uralilta eteläisen Ruotsin itärannikolle, Saksaan Balkanin pohjoisosiin. Meillä melko harvalukuinen etelärannikolta Itä-Suomeen.

Suosii vanhahkoa, kosteaa kuusimetsää tai kuusivaltaista sekametsää.

Pesä on puunrungon tai pökkelön varsin avonaisessa syvennyksessä. Munia on tavallisesti viisi tai kuusi.

Hyönteissyöjä, joka voi syksyllä syödä pieniä marjoja.

Pesivän kannan arvellaan viime aikoina kasvaneen. Parimäärä vaihtelee 2000 – 6000.

Talvehtii tiettävästi Intiassa.

Viime vuosien tuloaikoja:

2013: 22.5.

2014: 12.6.

2015: 21.5.

2016: 28.5.