EuroBirdwatch Arktikumin rannassa

kirjoittaja | 5.10.2019

Hieno syyssää ja pohjoistuuli saattelivat muuttolintuja etelään päin EuroBirdwatchissa 2019 Rovaniemellä Arktikumin rannassa.

Liki sata henkilöä kävi tarkkailemassa lintujen syysmuuttoa Rovaniemellä Arktikumin rannassa 5.10.2019. Aurinkoinen sää ja pohjoinen tuuli saattelivat muuttajia vauhdikkaasti eteläänpäin, joten varsinaisia lintukertymiä ei nähty.

Laulujoutsenia oli kuitenkin paikalla mukavasti, neljän tunnin havainnoinnin aikana kirjattiin kaikkiaan 128 joukhaista. Isokoskelot olivat myös lukuisasti liikkeellä, havaintoja saatiin yhteensä 60 yksilöstä.

Lajimäärä ei ehkä päätä huimaa. Kaikkiaan 17 lajia saatiin tunnistettua, ja lisäksi esittäytyi jonkin verran rastaita ja pikkulintuja, joita ei pystytty lajilleen tunnistamaan.

Tapahtumassa nautittiin paitsi syksystä ja lintujen tarkkailusta, myös asiantuntijoiden tarjoamasta tiedosta (mm. Stefan Siivonen Lapin petolinnut ja Pasi Kamula riistalinnut), nokipannukahveista ja lämpimistä makkaroista! LLY:n yhteistyökumppanina tapahtumassa olivat Metsähallitus ja Arktinen keskus.