Lintujen piharuokinta -kysely

kirjoittaja | 29.11.2022

Osallistu kyselyyn pihalintujen ruokkimisesta! Lähetä valokuva ruokintapaikastasi, kuten lintulaudasta, ja kerro siitä kyselylomakkeella. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, minkälaisia ruokintalaitteita ihmiset käyttävät ja millaisia tapoja ja mielipiteitä heillä on ruokintaan liittyen.

Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista pihalintujen ruokinnan tavoista sekä siitä, miten ruokailupaikkojen vieraat ovat vaatineet erilaisia virityksiä ja ruokintalaitteiden paranteluja. Myös ruokkijoiden näkemykset siitä, mitkä lajit ovat toivottuja ja mitkä harmillisia vieraita ruokintapaikoilla, kiinnostavat meitä. Toivomme vastauksia eri puolilta Suomea.

Kysely järjestetään osana Helsingin kaupunkirottahanketta yhteistyössä Kadonneet, uhanalaiset ja saapuneet lajit. Ihmisten suhde Itämeren muuttuvaan biodiversiteettiin -projektin kanssa. Tutkimukseen osallistumiseen on vapaaehtoista. Vastaamalla kyselyyn hyväksyt antamiesi tietojen käytön tutkimuksessa. Lisäksi toivomme lupaa käyttää vastauksiasi laajemminkin ja kysymme myös lupaa arkistoida vastauksesi. Valokuviin ja kirjallisiin vastauksiin viitataan ilman suoria tunnistetietoja.

Kysely on auki 15.4.2023 asti.

Linkki kyselyyn: https://redcap.link/linturuokinta

Tietoa tutkimuksesta: https://www.helsinki.fi/fi/projektit/kaupunkirotat/piharuokintakysely