Talvilintukisa

01.12.2016 - 31.01.2017 Koko päivän varaus

Lapin lintutieteellisen yhdistyksen alueella järjestetään vuosittain joulu- ja tammikuun kestävä pinnakisa, johon voivat osallistua kaikki halukkaat. Kisassa on useita sarjoja: kuntien välinen kisa (missä kunnassa havaitaan eniten lajeja), sekä kaksi henkilökohtaista sarjaa (LLY:n alueen pinnat ja kotikuntapinnat). Talvella 2009-2010 tuli mukaan vielä alueiden välinen sarja, jossa läntinen Lappi (Ylitornio, Pello, Kolari, Kittilä, Muonio ja Enontekiö) haastaa toisaalta Rovaniemen, toisaalta itäisen Lapin (Ranua, Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi, Savukoski, Sodankylä, Inari ja Utsjoki). Talven 2010-2011 kilpailussa aluejako oli seuraava: Länsi-Lappi (Ylitornio, Pello, Kolari, Kittilä, Muonio), Rovaseutu (Rovaniemi, Ranua), Itä-Lappi (Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi, Savukoski) ja Pohjois-Lappi (Enontekiö, Sodankylä, Inari, Utsjoki).

Ensimmäinen talvilintukisa järjestettiin talvella 1996-97 Pellon luontokerhon aloitteesta. Ensimmäisissä kisoissa laskettiin pääasiassa kussakin kunnassa havaittuja lajeja ja henkilökohtainen sarja oli kotikuntaan sidottu. Talvesta 2000-01 on mukana ollut myös henkilökohtainen kisa, jossa voi laskea lajit koko LLY:n alueelta.

Kunta- ja aluekilpailuun kelpaavat kenen tahansa tekemät havainnot, jopa äskettäin kuolleista linnuista. Henkilökohtaisissa sarjoissa lintujen on oltava havaintohetkellä eläviä.

 

Ilmoita tulokset Jorma Haloselle viimeistään 7.2.2017 joko sähköpostilla jorma.halonen@pp2.inet.fi tai tavallisena postina: Väylänvarrentie 7, 95700 Pello.