Toiveet lintukurssin sisällöksi

Tällä sivulla on listattuna toiveita lintukurssin sisällöksi. Pyrimme toteuttamaan niistä mahdollisimman monta! Ja lisää toiveita saa esittää milloin vain. Tässäkään ei vielä ole kaikkia esitettyjä toiveita, päivitetään kunhan ehditään!

Kustakin toiveesta on ensin otsikko, ja sitten toimenpiteet.

Toive Toimenpiteet
Näköhavaintojen ja äänten tunnistaminen Tähän keskitymme sekä luennoilla että maastoretkillä.
Lintujen elintavat, miten ja mistä niitä löytää Myös näihin asioihin keskitymme sekä luennoilla että maastoretkillä.
Rengastus Tähän saamme varmaankin erityistapahtuman kevään aikana.
Hyvä ettei osaamisvaatimuksia etukäteen Kaikki lajikuvaukset aloitetaan ihan peruskuvauksista. Samoin kerrotaan myös lintuharrastuksen käytännöistä.
Yhteydenpitokäytäntöjä muitakin kuin facebook Tiedottamisen keskiössä on tämä verkkosivusto. Lisäksi tiedotteita laitetaan sähköpostilistalla ja Whatsappissa. Niissä voidaan käydä myös yhteistä keskustelua, samoin kuin LLY:n facebook-sivulla ja -ryhmässä.
Kirjalista, linkkilista Nämä laaditaan tänne verkkosivuille.
 Opiskelu lajiryhmittäin tai elinympäristöjen mukaan  Lajiryhmät tulevat esille luennoilla, elinympäristöt ehkä enemmän maastoretkillä. Ensimmäisellä jaksolla aloitettiin yleisimmillä tiaislajeilla. Tällaisia ”nippuja” kootaan jatkossakin.
Suosituksia älypuhelinsovelluksista Tämä toive ei ehkä satu ihan vetäjien ydinosaamisalueelle, mutta eiköhän jotain keksitä!
Pöllöretki Järjestetään maaliskuussa. Haasteena pöllöjen vähäinen määrä tällä hetkellä.
Petolinnut Otetaan yksi luentokerta, luultavasti huhtikuussa, keskittyen petoihin.
Ruokintaseuranta Tehdään ainakin sekä ensimmäisellä maastoretkellä Ylikylässä ett Pihabongauksen yhteydessä tammikuun lopussa.
Tapahtuma pihabongauksen yhteyteen Järjestetään.
Laitteiden esittelyä Luultavasti tulee yksi laitepuolelle keskittyvä erikoistilaisuus.
Valokuvaus Järjestetään yksi valokuvaamiseen keskittyvä teematilaisuus, ja ehkä kurssin lopussa voidaan vaikka katsella kurssilaisten ottamia kuvia?
Teoria ja maastotunnit ehkä kerran viikossa Tammi-maaliskuussa ollaan ehkä 2-3 kertaa kuukaudessa aiheen kimpussa, huhti-toukokuussa luultavasti vieläkin tiheämmin.
Aloittelijoille hidasta kertausta Toteutetaan!
Miten ilmaston lämpeneminen vaikuttaa Pyritään keräämään aiheeseen liittyvää tutkimustietoa ja harrastajien kokemuksia.
Lasten kurssi Lasten lintuviikko tulossa toukokuun puolivälissä, ehkä siihen yhteyteen?
Pönttöjen rakennus Järjestetään pönttötalkoot.
Kevätmuuttajat, kahlaajat Lintumuutto kiihkeimmillään huhtikuun puolivälistä eteenpäin. Silloin retkeillään paljon. Kahlaajat ajankohtaisia toukokuussa.
Lintulaskennat, mitä taitoja vaaditaan, miten käy käytännön tie lintulaskijaksi, miten reitit suunnitellaan Pidetään lintulaskennasta oma jakso ennen helmikuun loppua.
Lintujen suojelutyön eri muodot Otetaan johonkin kevään luentoon mukaan.