Kutsu kevätkokoukseen 1.3.2018

Lapin Lintutieteellisen Yhdistyksen hallitus kutsuu jäsenet sääntöjen mukaiseen kevätkokoukseen, joka järjestetään 1.3.2018 klo 18 Rovaniemellä, Lapin Maakuntakirjaston kokoustilassa, Jorma Eton tie 6. Esillä ovat sääntömääräiset asiat seuraavan asialistan mukaisesti: Kokouksen avaus Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Hyväksytään kokouksen työjärjestys Esitetään yhdistyksen vuosikertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto… Read More »

Keskitalven tilhet Rovaniemellä

Talvilintulaskentojen vuodenvaihteen jakso on saatu päätökseen. 32 reitin linnuista yli 40 prosenttia oli tilhiä. Niistä suurin osa löytyi Rovaniemeltä. Lue >>Jorma Halosen yhteenveto vuodenvaihteen laskennasta.

Lintukurssille huikea osallistujamäärä

Lintuharrastuksen peruskurssi alkoi torstaina 11.1.2018 Tiroli-salissa Rovaniemellä. Kurssin aikana käydään läpi tutuimpia lappilaisia lintuja, joita seurataan sekä talvella että kevätmuuton aikana touko-kesäkuun vaihteeseen saakka. Kurssin aloitustilaisuudessa oli tunnelmaa, kun yli sata kurssilaista täytti Tiroli-salin. Tuoleja ei kaikille riittänyt, vaan osa seurasi avausjakson seisten tai lattialla istuen. Kaikkiaan kurssilla on tähän mennessä mukana 123 osallistujaa! Kurssin… Read More »

Harvinaisuushavainnot ARKille

Lapin lintutieteellisen yhdistyksen aluerariteettikomitea tarkistaa kaikki LLY:n alueella tehdyt havainnot alueellisista harvinaisuuksista, sekä ennätyksellisen aikaiset tai myöhäiset havainnot, eli ns. fenologiaennätykset. Kaikista tarkastuksen piiriin kuuluvista havainnoista tulisi täyttää lomake, joka lähetetään ARK:lle. Ohjeet löytyy osoitteesta: https://www.lly.fi/havainnot/alueelliset-harvinaisuudet/ Olen koonnut alle listan tämän vuotisista, tarkastettavista havainnoista, joista ARK ei ole vielä saanut lomaketta. Toivottavaa olisi, että havainnoijat täyttäisivät lomakkeen ja… Read More »

Tilhi ja talitiainen hallitsevat talvilinnustoa

Luonnontieteellisen museon organisoima talvilintulaskenta on pyörinyt jo 60 vuotta. Laskenta tehdään kolmen jakson aikana kunakin talvena. Syysjakson aika on marraskuun alussa. Tilhi ja talitiainen hallitsevat Lapin talvilinnustoa ainakin tämänsyksyisen laskennan perusteella. Mitä muuta laskennasta paljastui – lue >>Jorma Halosen yhteenveto 27 reitistä.

Isokoskelo ja laulujoutsen syksyllä 2017

LLY:n erityisseurannassa syksyllä 2017 oli isojen lintujen, isokoskelo ja laulujoutsen, muutto. Lappilaiset lintuharrastajat innoistuivat mainiosti mukaan tekemään havaintoja. Tiira-järjestelmään kirjattiin satoja havaintokertoja, joissa yksilöiden yhteismäärä lasketaan kymmenissä tuhansissa! Jukka Simula kokosi yhteenvedot molempien lajien havainnoista. Lue juttu >>täältä.

Talvilintulaskennan syysjaksolla laskettiin 32 reittiä

Maa on nyt luminen ilmeisesti koko Lapissa, mutta talvilintulaskentojen syysjaksolla reittejä taivallettiin ainakin osittain sulalla maalla. Syysjaksohan oli 1.-14.11.2017. LLY:n alueella laskettiin kaikkiaan 32 reittiä. Muutamia liki uusia, osa toisaalta jo reilustikin yli 100 kertaa laskettuja. Tämä siis tilanne 18.11. aamulla, voihan olla, että joku reitti on vielä kirjaamatta. Talvilintulaskennan tuloksiin voi perehtyä tarkemmin >>Luonnontieteellisen… Read More »

2017 syyskokouksen päätökset

LLY:n syyskokous pidettiin 16.11.2017 Rovaniemellä Tiroli-salissa. Kokouksessa mm. valittiin yhdistykselle puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2018 sekä päätettiin samaisen toimintakauden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Kokouksen päätökset löytyvät pöytäkirjasta sivulta >>Yhdistyksen kokoukset. Toimintasuunnitelma ja talousarvio löytyvät sivulta >>Toimintakertomukset ja -suunnitelmat.

Lapin laulujoutsenet lokakuussa 2017

Lokakuussa seurattiin tehostetusti laulujoutsenen syysmuuttoa. Havainnointi tuotti runsaasti kirjauksia Tiira-järjestelmään. Yhteenveto havainnoista löytyy >>täältä.