LLY:n osoite muuttuu

LLY luopuu postilokerosta vähentyneen paperipostin ja kasvaneiden kustannusten takia. Jatkossa yhdistykselle voi lähettää postia osoitteeseen: Lapin Lintutieteellinen Yhdistys Kihlakangas 15 96800 Rovaniemi

Muutontarkkailijat näkivät hanhia

Yhteistarkkailu 29.4. tuotti hyvän määrän havaintoja pohjoiseen matkaavista metsähanhista. Muutto ajoittui aamuun, puoli kahdeksan ja puoli yhdentoista välille. Päivän summa oli 739 yksilöä, johon on laskettu Tiiraan ilmoitetut sekä lajilleen määritetyt että määrittämättömät hanhet. Se onkin kaikkien aikojen hanhiennätys yhden kevätpäivän aikana Lapin lintutieteellisen yhdistyksen alueella. Kiitos ennätyksestä kuuluu yhdelletoista tarkkailuun osallistuneelle harrastajalle! Joutsenen muuttajamäärät olivat… Read More »

Muuton yhteistarkkailusta osa 2

Piekanamuutto oli vilkasta vapunpäivänä. ©Olli-Pekka Karlin Edes yöpakkaset ja paikoin metrin paksuiset hanget eivät enää kauaa voi jarruttaa isojen lintujen pääjoukkojen saapumista Lappiin. Päivä päivältä muuttomatkalaisia on näkynyt taivaalla enemmän, vaikkakin täydellinen rynnistys ei aivan vielä ole käynnissä. Esimerkiksi 24.4. havaittiin muuttavana 157 kurkea, 126 laulujoutsenta ja 39 hanhea. Levähdysalueilla lapinmatkaan ja pesimäkauden alkuun valmistautuu moninverroin isompi joukko:… Read More »

Yhdessä isojen lintujen muuttoa seuraamaan

Huhtikuun loppu ja vapun tienoo ovat Lapissa kevään parasta aikaa tarkkailla muuttolennossa liihottavia isoja lintuja: hanhia ja joutsenia, kurkia ja päiväpetolintuja. Vilkkaimpina hetkinä muuttoparvien ohilennot antavat hyvin vahvasti keväältä maistuvia elämyksiä. Toisina päivinä muutontarkkailija (eli lintuslangilla staijari) saa sisämaassa tuijotella melko pitkään tyhjää taivasta ennenkuin kiikariin löytyy taivaanrannasta jotain muistiinpantavaa havaintovihkoon. Otollisin tilanne seurannalle yleensä syntyy, kun sää kaunistuu… Read More »

LLY on LLY

Lapin Lintutieteellinen Yhdistys piti vuosikokouksensa 4.2.2017. Rovaniemen Tiroli-saliin oli kokoontunut pienehkö, mutta sitäkin aktiivisempi lintuharrastajien ryhmä, joka kokousti liki pari tuntia yhdistyksen asioiden parissa. Eniten mielenkiintoa lienee herättänyt asia etukäteen oli yhdistyksen nimi. Kokous päätyi säilyttämään virallisen nimen entisellään, eli Lapin Lintutieteellinen Yhdistys ry. Kansainvälisessä kommunikoinnissa voidaan käyttää myös muotoa BirdLife Lapland. Yhdistyksen uudet säännöt… Read More »

Sata uutta pönttöä

Melkoinen oli vasaran pauke Pöykkölän perukoilla, kun LLY:n talkoolaiset kokoontuivat kopistelemaan kasaan uusia pönttöjä linnuille. Kaikkiaan 13 henkilöä osallistui lintukotojen rakentamiseen. Isäntänä, työnjohtajana ja esivalmistelijana toimi Jukka Soppela. Jukka olikin tehnyt talkoolaisille valmiit senssit: laudat oli sahattuna, sen kuin naulattiin kasaan, tehtiin kulkuaukko ja kiinnitettiin ripustuslanka. Lopputuloksena peräkärryssä 127 upouutta pönttöä! Toki niistä Jukka oli… Read More »

Lintulaskijat tapasivat Mikkelissä

Lintulaskijatapaaminen järjestettiin Mikkelissä 18.-19.3.2017. Yhteenveto ja tapaamisen esitykset ovat katsottavissa: http://www.birdlife.fi/suojelu/seuranta/valtakunnallinen/laskijatapaaminen-2017/

Talitiainen talvisten suomalaispihojen kunkku

Kirjoittaja Jorma Halonen Talitiainen oli tammikuun lopun valtakunnallisen Pihabongauksen ylivoimaisesti runsain lintulaji. Koko Suomessa lajia havaittiin yli 120 000 yksilöä, Lapin lintutieteellisen yhdistyksen (LLY) toimialueella lähes 3 000. Lajeja löytyi koko maasta 98, täältä pohjoisesta 50. Viherpeippo palasi lamakauden jälkeen terävimpään kärkeen ja oli nyt toinen (1 241 yks.). Kolmas yli tuhannen yksilön laji oli… Read More »

Kokko lehtiä on nyt luettavissa verkossa

Pdf-versiot lehdistä löytyvät Kokko-lehden sivulta http://www.lly.fi/yhdistys/kokko-lehti/. Vanhempia lehtiäkin julkaistaan pdf-muodossa jatkossa, kun paperiarkiston muuttaminen sähköiseen muotoon etenee.